Skip to content

Descobreix 5 noves funcionalitats de Microsoft Teams

L’aplicació de col·laboració i comunicació Microsoft Teams s’ha convertit en una eina clau per a l’èxit dels entorns de treballs híbrids a les empreses. Teams ofereix funcionalitats associades a la comunicació empresarial, millorant l’experiència de l’usuari a l'hora de compartir arxius, obrir un xat instantani amb usuaris/equips o concretar videoconferències.

De la mateixa manera, la integració amb aplicacions de Microsoft 365 permeten una millora de la productivitat dels col·laboradors que utilitzen eines com Microsoft Excel durant el seu dia a dia en el treball.

En aquest article expliquem 5 noves funcionalitats de MS Teams que permeten que la plataforma sigui més intuïtiva, útil i segura.

Videoconferències amb subtítols

Gràcies a les capacitats de traducció de veu en temps real de Microsoft Cognitive Service, les videoconferències d’usuaris de diferents països es tornaran més participatives. En iniciar una trucada, cada usuari podrà configurar l’idioma dels subtítols, el que ajudarà a l’entesa entre participants.

Com assenyala la companyia, l’objectiu és que la comunicació resulti més còmoda per l’usuari eliminant les barreres lingüístiques. Aquesta funcionalitat està programada per setembre de 2022.

Música d’espera

Una altra funcionalitat prevista per setembre del 2022 és la incorporació de música d’espera pels usuaris que els hi transfereixin la trucada. La companyia esmenta que el buit silenciós serà substituït per música que pot ser reproduïda quan s’iniciï l'espera. Tot i això, encara no se sap si es tractarà de música predeterminada o elegible per l’usuari.  

Buscador de conversacions

Amb aquesta nova funcionalitat, serà possible buscar una paraula al buscador i posar-la en context gràcies a una solució que permet rastrejar els fils de la conversació de xat complets.

La companyia assegura que aquesta actualització encara està en desenvolupament. Tot i això, es preveu que els usuaris podran fer una rastrejar el context dels missatges l'octubre de 2022, el que suposa una millora de l’experiència de l’usuari i de productivitat, ja que es redueixen possibles malentesos.

Augment de la seguretat en xats i trucades

Una altra nova funció de l'aplicació va lligada a la seguretat del software. En aquest cas, els usuaris tindran l'opció d’acceptar o abandonar un xat de grup quan se’ls hi inviti des de fora de l’organització.

Aquesta actualització té com a objectiu protegir als usuaris de Teams d’organitzacions grans de possibles ciberdelinqüents que vulguin accedir a les dades de l’empresa, i sense dubte augmentarà la seguretat de molts usuaris davant ciberatacs al treball.

Augment de la productivitat amb Excel Live

Amb l’arribada de PowerPoint Live l’any passat, el servei d’intercanvi de continguts de Teams permet realitzar fulls de càlcul directament en reunions de vídeo a través d’Excel Live.

La idea de la integració és facilitar el treball híbrid i la interacció en temps reals entre treballadors en remot. La nova funció ja està disponible i suposa una optimització del temps de reunió per dur a terme tasques en grup.