Skip to content

Informe sectorial «El sector TIC a Catalunya»

Segons un estudi elaborat per ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa, el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) reuneix les indústries de fabricació i serveis que capturen, transmeten i presenten dades i informació de manera electrònica.

El sector TIC mou més de 4.000 milions de dòlars l’any

Es tracta d’un sector global que mou 4.027 milions de dòlars (facturació 2018) i s’espera que el creixement anual sigui del 3,8% fins el 2023. Tot i el seu enorme volum, la seva distribució és desigual. Només entre l’Amèrica del Nord (35%) i l’Àsia-Pacífic (29%) concentren més de la meitat del negoci en aquest àmbit. Europa, per la seva banda, representa el 24%.

Catalunya líder en el sector TIC

El sector TIC és un dels més dinàmics de l’economia catalana, compta amb un dels clústers més importants d’Europa i disposa de desenvolupadors de programari altament competitius. El formen un total de 16.339 empreses (any 2019), una xifra que ha crescut un 3,7% respecte el 2018 i un destacat 32% des del 2013. En aquest sentit, Catalunya ocupa una posició de lideratge a l’Estat amb el 22,2% de les empreses. Totes elles generen 114.300 llocs de treball i sumen 18.325 milions d’euros de facturació (2017), una xifra que ha crescut un 10% el darrer any.

Grans oportunitats tecnològiques

El sector TIC ofereix una llarga llista d’oportunitats tecnològiques per a les empreses a través de la indústria 4.0. Tecnologies com la impressió 3D, la robòtica, la internet de les coses, el big data o la intel·ligència artificial són oportunitats que les empreses ja tenen al seu abast. Per la seva banda, alguns dels sectors amb alta intensitat tecnològica i que més se’n poden aprofitar són el comerç electrònic, la greentech, les ciències biològiques o les ciutats intel·ligents, entre d’altres.

Web ACCIÓ – El sector TIC a Catalunya 

Font: 30Virtual

Article citat: http://www.30virtual.net/Noticias/13838

Comparteix a les xarxes