Skip to content

Internet Explorer desapareix,
és el moment de Microsoft Edge

Avui, 15 de juny de 2022, el món de la tecnologia s'acomiada d'Internet Explorer, com bé va anunciar Microsoft fa un any encaminant als seus usuaris a utilitzar el buscador Edge llançat en 2015.

En aquest cas, Sean Lyndersay, director general de Microsoft Edge Enterprise comunicà que Microsoft Edge brinda una experiència de navegació més ràpida, segura i moderna que Internet Explorer, adaptant les webs a la nova realitat de la seva aposta en navegació.

Des del naixement de Microsoft Edge, la companyia ha promocionat el seu ús entre els usuaris en contraposició d'Internet Explorer, un canvi necessari per a l'usuari que tindrà una experiència més completa respectant el passat de la web.

La fí del manteniment de Microsoft

La realitat és que Microsoft va deixar el manteniment d'Internet Explorer, en tant que el seu ús, té conseqüències amb un impacte negatiu:

Seguretat: La falta de suport suposa un augment del risc de ciberatacs, sent un vector d'entrada per capturar dades de tot aquell que sigui utilitzant Internet Explorer.

Compatibilitat: Les pàgines web o les aplicacions online no tindran en compte la compatibilitat amb Internet Explorer.

Rendiment: Les pàgines web actuals funcionen amb motors de recerca molt potents. En aquest cas, Internet Explorer no disposa de recursos per carregar correctament les pàgines web que són molt pesades.

APIs: Els desenvolupadors fan servir APIs d'última generació que milloren la usabilitat de les webs, per exemple, CSS Custom Properties, incompatible amb Internet Explorer.

Mode IE: Internet Explorer per nostàlgics.

Internet Explorer no desapareix del tot, ja que Microsoft entrega un mode IE (Internet Explorer) des d'Edge. Així doncs, el mode IE no es caracteritza com un navegador, sinó que Microsoft el denomina com una solució de compatibilitat per aquells que encara funcionen amb Internet Explorer, on Microsoft es compromet a donar suport fins a almenys 2029.

Per tant, encara podràs fer operacions de firma i/o verificació de documents electrònics en la Seu de la Seguretat Social a través del mode IE, ja que gran part de les administracions no han renovat la seva tecnologia.

Avantatges de Microsoft Edge

Compatibilitat millorada: el motor dual admet llocs web heretats i moderns. De fet, Microsoft Edge és l'únic navegador amb compatibilitat integrada per a llocs web basats en Internet Explorer, incluint la compatibilitat de funcions com els controls ActiveX.

Productivitat optimitzada: El motor dual de Microsoft Edge agilitza la productivitat, utilitzant Edge per qualsevol lloc web estan en un navegador modern, mitjançant Chromium.

Millor seguretat: Gràcies a Microsoft Defender SmartScreen i Password Monitor, Microsoft Edge ofereix una millor protecció contra atacs de phishing i malware, a més d'identificar credencials que s'han vist compromeses.