A la conferència, vam compartir la nostra visió sobre la ciberseguretat en el nostre camp, i en aquest cas els atacs de phishing, ransomware i de denegació de serveis dirigits a terceres empreses, són els ciberatacs més comuns que ens trobem en el nostre dia a dia.
Així doncs, per tal prevenir la intrusió d'aquests malwares, és necessari tenir sistemes de monitoratge que ens ajudin a veure quines són les amenaces que hi ha. A més, aquests registres, cal que estiguin visualitzats per professionals de la ciberseguretat.
D'aquesta manera, podem detectar preventivament l'estat del nostre sistema, ja que en molts casos, no se sap que el malware està dins del sistema recopilant informació perquè no es tenen eines per fer un rastreig o per saber l'origen de la infecció.
Quant a les dades, és aconsellable realitzar còpies de seguretat al núvol (back up online) per tal d'assegurar la disponibilitat de la informació en cas de ciberatac i facilitar el monitoratge a més d'agilitzar la recuperació de la informació en front d'un incident.
Com a mesures tècniques, els firewalls, són imprescindibles per protegir els perímetres de les empreses, que s'han vist augmentats avui dia amb els dispositius mòbils i tablets d'ús personal que representen un nou vector d'entrada pels ciberatacs.