Skip to content

La nostra visió de la ciberseguretat

El passat 5 de juliol, vam tenir el plaer d'assistir a la segona edició del cicle de conferències Esmorzars de Can Serra al jardí de la Masia de Serraparera, una iniciativa de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de Cerdanyola Empresarial.

A l'acte, Robert Cuaresma, director tècnic de Cloud Comunicaciones, va compartir la nostra visió sobre la ciberseguretat amb Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Xavier Gracia, director de Cyber INtellince Center de Barcelona Deloitte. 

Què és la ciberseguretat per nosaltres?

»La ciberseguretat serien totes aquelles eines, mètodes o accions que ens permeten defensar-nos d’atacs informàtics. Per nosaltres, tenir ben definit un pla de contingència és ciberseguretat, tenir capacitat de reacció és ciberseguretat, i el més important, tenir formats als usuaris, no tan sols als equips tècnics de les empreses, sinó també els empleats per tal que siguin capaços d’identificar les amenaces del sistema.» 
Robert Cuaresma – Director tècnic de Cloud Comunicaciones

Com afrontem la ciberseguretat des de Cloud Comunicaciones?

Des de la nostra dilatada experiència en el món de la ciberseguretat, ens hem trobat amb moltes empreses què no saben el que està passant amb les connexions que s'estan realitzant a la xarxa.

Aquest desconeixement passa a ser coneixement quan el sistema rep un ciberatac, per tant, des del nostre punt de vista cal afrontar la ciberseguretat a partir de la PREVENCIÓ, LA CAPACITAT DE REACCIÓ i la FORMACIÓ DELS USUARIS.

Mesures i solucions a prendre

A la conferència, vam compartir la nostra visió sobre la ciberseguretat en el nostre camp, i en aquest cas els atacs de phishing, ransomware i de denegació de serveis dirigits a terceres empreses, són els ciberatacs més comuns que ens trobem en el nostre dia a dia.

Així doncs, per tal prevenir la intrusió d'aquests malwares, és necessari tenir sistemes de monitoratge que ens ajudin a veure quines són les amenaces que hi ha. A més, aquests registres, cal que estiguin visualitzats per professionals de la ciberseguretat.

D'aquesta manera, podem detectar preventivament l'estat del nostre sistema, ja que en molts casos, no se sap que el malware està dins del sistema recopilant informació perquè no es tenen eines per fer un rastreig o per saber l'origen de la infecció.

Quant a les dades, és aconsellable realitzar còpies de seguretat al núvol (back up online) per tal d'assegurar la disponibilitat de la informació en cas de ciberatac i facilitar el monitoratge a més d'agilitzar la recuperació de la informació en front d'un incident. 

Com a mesures tècniques, els firewalls, són imprescindibles per protegir els perímetres de les empreses, que s'han vist augmentats avui dia amb els dispositius mòbils i tablets d'ús personal que representen un nou vector d'entrada pels ciberatacs.    

Cloud Comunicaciones i ciberseguretat

Com a agents digitalitzadors, oferim a les empreses solucions en ciberseguretat de la mà de fabricants líders en el mercat, realitzant auditories de seguretat per detectar els punts dèbils de la xarxa i proposant les mesures necessàries a adoptar.