Skip to content

Les tendències en comunicació empresarial per 2023

comunicación-empresarial

L'any 2022 s'ha tancat amb un número creixent de les amenaces en ciberseguretat, de fet, han aconseguit fer que els ciberatacs siguin un negoci continu, rendible i escalable. Aquesta tendència s'agreujarà durant el 2023. A més, la pandèmia ha consolidat nous models de treball híbrids obligant les empreses a considerar solucions cloud. L'escassetat de personal qualificat implica la necessitat d'intensificar l'automatització de les cadenes de subministrament. L'experiència digital positiva del client requereix que les empreses apostin per una comunicació empresarial fiable, segura i adaptada; i les normatives de protecció de dades són cada vegada més complexes.

És per això que la comunicació empresarial ha d'estar sustentada basant-nos en 5 aspectes clau que marcaran el 2023: Ciberresiliència, Cloudificació, Automatització, Optimització i Normatives de Protecció.

Ciberresiliència com a estratègia

Si haguéssim de destacar un aspecte imprescindible en la nostra estratègia empresarial, no hi ha dubte que aquest seria el de la ciberresiliència. L'auge i la sofisticació dels ciberatacs comporta un augment de ciberatacs de ransomware i DDoS com a servei, sent el correu electrònic el vector d'entrada més freqüent. A més, de cara al futur s'espera que el phishing selectiu sigui més convincent i comú, a causa dels avanços en IA.

Per això i per molt més, la ciberresiliència ha de convertir-se en el focus de tota estratègia empresarial per a permetre que els principals processos i infraestructures continuïn funcionant de manera independent a factors externs, per la qual cosa és necessari estar equipat amb mecanismes integrals de protecció contra amenaces.

Cloudificació flexible i escalable

En l'entorn empresarial, la manera de comunicar-nos i col·laborar, ha canviat totalment. La comunicació digital i la col·laboració virtual han donat vida a un nou model de treball, tant en l'oficina com a casa. És per això que les empreses tenen la necessitat de reestructurar els seus pressupostos per a incorporar solucions en el núvol de manera rendible i sostenible

La flexibilitat i l'escalabilitat que ofereixen els proveïdors de serveis cloud permet que es puguin satisfer exactament les necessitats de cada empresa, podent controlar millor els costos, i alliberant el departament IT de càrrega de gestió.

Automatització de la xarxa de subministrament

La falta de personal qualificat ha comportat greus problemes en les cadenes de subministrament. De cara al 2023, les empreses hauran de configurar les seves cadenes de subministrament perquè aquestes siguin més resistents i automatitzades, i així poder afrontar l'escassetat de qualificació i poder augmentar la productivitat.

L'automatització de comandes, mercaderies o comandes, suposa un estalvi dels costos pròxim al 60%, per la qual cosa les empreses podran beneficiar-se d'una comunicació de processos molt més eficaç i ràpida en comparació als processos manuals.

Optimització de la comunicació empresarial

La inversió en comunicació digital, garanteix un avantatge comparatiu enfront de la competència. L'augment dels serveis digitals ha suposat que els clients s'hagin familiaritzat amb els punts de contacte digitals que ofereixen les plataformes de comunicació digital

Aquestes plataformes permeten a les empreses poder oferir elements de seguretat (autenticació multifactor, confirmacions de comandes per e-mail, correus transaccionals, alertes per SMS…) integrant els serveis en aplicacions empresarials o plataformes digitals mitjançant API estandarditzades.

Normatives de protecció de dades

La constant evolució de la normativa de protecció de dades, suposa que les empreses s'enfrontin a elevades multes a l'hora d'infringir aquesta normativa.

Segons Gartner, es preveu que per a 2024 el 75% de la població mundial tingui les seves dades personals protegides per la normativa, per la qual cosa l'ideal per a les empreses és seleccionar un proveïdor que compleixi els requisits del GDPR, les normes sectorials i els requisits de compliment específics de l'empresa, ja que totes les dades han de processar-se localment en centres preparats per a auditories.

Cloud Comunicaciones: Proveïdors tecnològics

En Cloud Comunicaciones ajudem i col·laborem a les empreses mitjançant solucions tecnològiques de la mà dels millors fabricants en matèria de comunicacions, cloud, ciberseguretat, etc.

És per això que treballem dia a dia amb els nostres clients, per a prestar-los el millor servei i puguin aconseguir amb èxit aquests 5 punts tan importants que han d'estar en tota estratègia empresarial.

També et pot interessar