Skip to content

Prediccions i solucions de seguretat pel 2022.

El passat divendres CLOUD COMUNICACIONES va tenir el plaer d’assistir al webinar impartit per Watchguard, on s’explicaven algunes de les prediccions de seguretat per a aquest any 2022.

Ciberdelinqüència instantània

Els delinqüents informàtics busquen objectius amb escassos coneixements d’informàtica, ja que són objectius fàcils a l’hora de caure en els paranys que ells mateixos construeixen. Per aquest motiu, les aplicacions de missatgeria instantània es preveu que seran un vector d’atac molt important aquest any 2022. Aplicacions com a Whatsapp, Telegram, entre altres, poden servir de vehicle per a enviar enllaços i arxius maliciosos que acabin comprometent les dades de l’usuari, i al seu torn, els contactes de l’usuari atacat.

El IoT objectiu pels ciberatacs

Amb l’increment del nombre de dispositius connectats a Internet, no sols Laptops, Telèfons intel·ligents, etc., sinó que dispositius intel·ligents (IoT), com a bombetes, cambres, climatitzadors, etc., els ciberdelinqüents han posat el focus en aquesta mena de dispositius i es preveu que puguin ser una porta d’entrada.

Protegeix l’accés als teus sistemes

Quan es pensa en atacs informàtics, es dona per fet que aquests provenen de l’exterior de l’organització, però molts d’ells provenen d’empleats o ex-emprats amb accés als sistemes de l’empresa. Per aquest motiu, no únicament s’ha de posar el focus a protegir el perímetre de la xarxa, sinó que a més, s’ha de protegir l’accés als sistemes des del seu interior.

Manteniment dels equips

Per tot el que s’ha exposat, és molt important que les empreses dediquin recursos a protegir els seus sistemes, mantenint actualitzats tots els equips de la xarxa, des dels principals servidors de l’organització, fins a impressores o dispositius IoT. A més d’adoptar mecanismes d’autenticació basats en mètodes multi-factor, o aïllar els dispositius de la xarxa els uns dels altres per a evitar la propagació del malware.

Cibersegurs, però amb condicions

Arran de tots els delictes informàtics que estan succeint, estan sortint al mercat empreses dedicades als Cibersegurs, un producte que protegeix l’empresa econòmicament en el cas de veure’s compromesa per un atac de Ransomware, per exemple. Les empreses que ofereixin aquest producte, requeriran l’adopció d’unes mesures mínimes per part del client per a optar a la cobertura, com per exemple, disposar de sistemes i plans de Còpia de seguretat, habilitar sistemes MFA, disposar d’equips d’anàlisis de trànsit com Firewalls UTM, entre altres.

Volem ajudar-te

Cloud Comunicacions és una empresa amb una dilatada experiència en el món de la ciberseguretat, de la mà de fabricants líders en el mercat. Realitzem auditories de seguretat per a detectar els punts febles de la xarxa i aconsellem a les empreses de les mesures necessàries que han d’adoptar. Per a més informació, pots escriure’ns un e-mail a hola@cloudcom.cat o telefonar-nos al 935863082.

Comparteix a les xarxes