Skip to content

Quins temes es presenten al MWC Barcelona 2022?

La ciutat de Barcelona torna a convertir-se avui en el centre del panorama tecnològic internacional amb la celebració del Mobile World Congress 2022. Des d’aquest dilluns 28 de febrer fins dijous 3 de març, el congrés acollirà a 1.500 empreses expositores i es preveuen més de 40.000 assistents de més de 150 països, on els temes que es presentaran són els següents.

Connexió 5G

Per a 2025, les xarxes 5G cobriran un terç de la població mundial, i seran cada vegada més fluides, flexibles i adaptades a les necessitats de l’usuari. La interoperabilitat està en el cor d’un món 5G connectat i la col·laboració de la indústria és la pedra angular de la seva innovació. Els casos d’ús continuen creixent a mesura que les indústries d’atenció mèdica, automotriu, aviació i manufactura busquen solucions mòbils i demostren que 5G és més que una nova generació de tecnologia. Aquest tema explorarà com es veu el món del demà amb 5G i els models comercials que donen forma al seu creixement.

IA avançada

La Intel·ligència Artificial (IA) és un impulsor clau de la Quarta Revolució Industrial i la innovació. A mesura que les xarxes adquireixen més intel·ligència, l’impacte es pot veure no sols en la planificació de la xarxa, sinó en tots els altres aspectes del negoci i la indústria. Amb una inversió global prevista per a superar els 170.000 milions de lliures esterlines per a 2025, les línies geopolítiques estan prenent forma en l’ús de dades per part de la IA i on i com es necessita la col·laboració per a desenvolupar noves innovacions de la indústria, com la computació quàntica i la robòtica. L’impacte transformador de la IA en les xarxes i la societat és enorme, i encara estem esgarrapant la superfície.

CloudNet

Fins i tot abans de la pandèmia global, la indústria de les telecomunicacions ha estat manejant més d’una dècada d’interrupcions de companyies natives digitals com Uber i Netflix, que van establir un nou estàndard per a experiències en línia sense inconvenients. Les xarxes continuen adaptant-se per a recolzar la prestació de serveis i, en l’actualitat, el núvol es considera un facilitador clau de la transformació a gran escala amb un mercat projectat que aconseguirà els $75 mil milions per a 2026. Migració al núvol, privada i/o núvol, juntament amb tecnologies com OpenRAN i la computació perimetral poden extreure valor real i crear un nou pla que restableixi l’economia de la xarxa per al futur, però necessita una navegació acurada per a garantir la creació de valor per als operadors de xarxes mòbils.

Tecnologia Financera


Molts operadors han entrat en l’espai dels serveis financers en els últims cinc a deu anys, construint negocis fintech amb nous actius sòlids i un creixement significatiu dels ingressos. Aquesta tendència s’està accelerant a tot el món a mesura que la tecnologia continua reduint les barreres i permetent noves disrupcions i innovacions, com es veu en el creixement de les monedes digitals, les NFT i la cadena de blocs. L’ecosistema mòbil és el batec del cor de fintech i MWC Barcelona és una llar natural per a explorar-lo.

Internet of Everything

Internet of Everything és la pròxima etapa evolutiva del món connectat. Amb més de 40 mil milions de dispositius, el creixent conjunt de dispositius connectats i tecnologies intel·ligents ofereix un nou mitjà per a reinventar i transformar els espais físics perquè siguin més adaptables, personalitzats i fins i tot per a anticipar noves necessitats abans que sorgeixin. Les nostres llars, oficines, ciutats, fàbriques i espais públics estan canviant i, a mesura que el món comença a reconstruir-se millor i més fort, ara tenim eines disponibles per a sostenir aquest esforç.

Tech Horizon

Posant el focus en les verticals d’alt creixement, com l’atenció mèdica, l’automoció i els drons, la tecnologia mòbil s’està integrant cada vegada més en les nostres vides. El tema Tech Horizon té com a objectiu explorar com la tecnologia mòbil està transformant el nostre futur amb innovacions que van més enllà de la indústria i brinden un propòsit. Continuem actuant per al canvi en àrees que inclouen el clima i la diversitat, i a mesura que els serveis, les llars i les ciutats continuen transformant-se a través de la tecnologia digital, els nous horitzons tenen com a finalitat inspirar a la pròxima generació d’interrupcions i innovacions, mentre reinventem i reimaginem el nostre món post-Covid.

La informació d’aquest article ha sigut extreta de mwcbarcelona.com

https://www.mwcbarcelona.com/discover-mwc/themes

Comparteix a les xarxes