Skip to content

Telefonia inalàmbrica DECT IP vs IP WIFI

Estem vivint l’era de la informació ràpida, el Big Data, el IoT, la IA, Transformació Digital, Empresa 4.0 i centenars d’expressions amb les quals se’ns inunda cada dia en aquest món boig de tecnologia, haguda de ser utilitzada i consumida.
Aprofitant aquest blog, parlarem d’un parell de tecnologies, molt presents en les nostres vides, tant en la nostra vida domèstica com en els nostres entorns professionals. Ens centrarem més en aquesta segona part d’entorns, el professional o empresarial. Com s’utilitzen totes dues tecnologies i com estan de presents en l’actualitat.

Telèfons amb tecnologia DECT IP

El protocol de telefonia inalàmbrica DECT és una tecnologia dels anys 80 que ha anat evolucionant al llarg dels anys i avui dia es utilitzada en entorns domèstics, empreses, oficines, naus industrials, grans magatzems, hospitals, hotels, facilitant la mobilitat dels usuaris en el seu entorn i afavorint la productivitat gràcies a l’estar sempre connectats.

Què és la tecnologia DECT i la seva evolució

DECT: (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) és un standard de tecnologia de comunicacions sense fils, que serveix per a transportar veu i dades. Actualment, continua sent el més acceptat en el mercat mundial, a causa de la seva freqüència exclusiva, llarg abast, millor qualitat d’àudio en HD i el seu sistema d’expansió.

Amb l’arribada de la VoIP i l’estandardització del SIP (Session Initiation Protocol), la tecnologia DECT ha aconseguit adaptar-se a les noves comunicacions que substitueixen a les antigues xarxes TDM analògiques, transportant la veu mitjançant els punts d’accés IP-SIP (antenes DECT) d’última generació.

Com funciona?

Els terminals DECT, a través de les antenes DECT se sincronitzen entre si per a saber (de forma intel·ligent) on està el terminal i quina antena és la més apropiada per a oferir-li cobertura.

El rang de cobertura és d’uns 300 m amb visió directa i sense obstacles, d’uns 50 m amb murs i parets.

Pot integrar-se amb qualsevol PBX IP i també funcionar de forma autònoma.

Avantatges de la telefonia DECT IP

Major autonomia de la bateria.

Adaptació a tots els serveis de les PBX IP com un terminal més.

Àmplia cobertura del seu sistema d’antenes.

Molt bona qualitat de la veu.

Major tolerància a interferències.

Estabilitat en la cobertura.

Desavantatges de la telefonia DECT IP

Requereix una infraestructura pròpia d’antenes.

Només suporten un nombre limitat de converses per antena.

No són capaços de transportar tota la informació que els terminals WIFI.

Telèfons amb tecnologia IP WIFI

Els terminals amb tecnologia WIFI, són més habituals en entorns empresarials. Diguem que aprofitant l’auge de les xarxes wifi en les empreses, a partir dels inicis del segle XXI van començar a fabricar-se terminals que eren capaços de funcionar sota aquesta tecnologia sense fils, i que permetia aprofitar aquestes infraestructures de xarxes Wireless mitjançant protocols IP. Els terminals han de ser SIP nadius per a poder integrar-se als servers de comunicacions o operadors que prestin serveis de VoIP.

Com funcionen?

Funcionen sota l’espectre de bandes de 2,4 GHz o 5 GHz. Els terminals wifi d’última generació són capaços de treballar en totes les bandes de xarxa wifi existents.

Els terminales IP WIFI es poden connectar a una xarxa WIFI existent que suporti el protocol WMM (WIFI Multi Media) per garantir el funcionament de la VoIP a través d’aquestes xarxes.

Avantatges de la telefonia IP WIFI

No és necessària una infraestructura pròpia d’antenes.

Gamma de terminals amb funcionalitats avançades tipus Smartphone.

Compatible amb IP-PBX.

Desavantatges de la telefonia IP WIFI

Terminals més costosos comparat amb els DECT.

Duració de la bateria.

Sensible a pèrdua de cobertura.

Amb aquesta informació esperem que sigui més fàcil decidir el tipus de terminal, si teniu pensat adquirir en breu un nou sistema sense fils que s’adapti a les vostres noves necessitats.

En qualsevol cas, des de Cloudcom estarem encantats de poder assessorar i ajudar-vos en la presa de decisions.

Estem preparats per a oferir terminals de totes dues tecnologies amb tota garantia de funcionament en tots els nostres sistemes de Centraleta Virtual i d’ altres PBX de fabricants que estan homologats amb els serveis de VoIP del nostre portfolio.

Comparteix a les xarxes