Skip to content

Treballa en equip amb Microsoft Teams

A causa de la situació actual que experimenta el món empresarial degut al Covid-19, la utilització de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TICs), mitjançant el teletreball (Recordem alguns consells per teletreballar de forma segura fent clic aquí), permet realitzar tasques des de qualsevol lloc sense la necessitat d’estar a l’oficina, on el seu funcionament ens aporta una sèrie de característiques que afavoreixen a la rendibilitat de treball. Microsoft Teams ens aporta flexibilitat a partir del treball en línia, a més a més de la col·laboració amb altres eines vinculades al teletreball.

Què és Microsoft Teams?

Microsoft Teams és una plataforma de treball en equip que forma part del paquet 365 Microsoft Office. Garanteix la comunicació empresarial integrant aplicacions basades en la comunicació per xat, veu i videoconferència. A més a més, aquest disposa d’una gamma de capacitats d’Office 365, on s’inclou: SharePoint, Word, PowerPoint, Power BI, Twitch, Bloc de notes, IPages…

Com funciona?

Teams facilita la creació d’espais perquè grups de treball es comuniquin i col·laborin establint canals (xats de grup privats) per tal de planificar, administrar i entregar el treball. La creació, edició i col·laboració a temps real dels documents, garanteix la disponibilitat i accessibilitat de l’última versió dels canvis efectuats.

D’altra banda, la similitud a altres aplicacions d’ús quotidià de missatgeria instantània afavoreix una utilització més familiaritzada. A part, el seu bon funcionament és una realitat gràcies a les 200 actualitzacions en el full de ruta del producte.

Què ens aporta?

Microsoft Teams aporta una sèrie de característiques que afavoreixen la rendibilitat de treball:

– Utilització xats de grup per mantenir conversacions.

– Disponibilitat d’una àrea de treball en equip on hi és el contingut, les eines, els usuaris i les conservacions.

– Permet l’accés integrat a SharePoint i OneNote.

– Facilita el treball de documents des de l’aplicació.

– Agrega un accés ràpid als documents i als llocs web utilitzats amb freqüència.

– Obté un accés a eines de tercers com RRSS, Trello, GitHub i Asana

Quins avantatges ofereix?

La seva integració amb Office 365 i aplicacions de tercers, juntament amb la centralitat de les eines de comunicació i col·laboració, permet una millor organització del seguiment de treball, ja que hi ha una única ubicació al núvol. A més a més, l’accessibilitat des de qualsevol dispositiu millora la velocitat de treball.

En el cas de la programació de reunions grupals, aquestes, es poden sincronitzar amb Outlook, integrant capacitats d’àudio, vídeo i ús compartit de pantalla, on tots els integrants de l’equip poden unir-se sense la necessitat d’un password.

Flexibilitat

Un dels punts forts de l’aplicació web és la seva adaptabilitat a qualsevol propòsit. Els llocs de treball moderns estan dispersos geogràficament, per tant, és necessària una flexibilitat mitjançant el treball en línia. Aquesta situació presenta nous reptes pel personal de recursos humans. D’altra banda, a mesura que la força laboral es torna més competitiva, la integració de Teams en escoles i universitats és necessària per formar habilitats desenvolupades i crítiques, amb noves formes de col·laboració i aprenentatge. 

Col·laboració

Microsoft Teams dona solució a la necessitat d’accedir de forma ràpida a aplicacions, documents i arxius, gràcies a la concentració i organització en un sol lloc. D’aquesta manera, es poden afegir finestres per a eines i arxius de preferència. A més a més, amb la integració de SharePoint, els documents poden ser editats, emmagatzemats i compartits en temps real. D’altra banda, amb Surface Hub, es poden programar reunions mitjançant trucades de veu o videotrucades amb els usuaris de Teams, i també amb aquells que no el disposin marcant el seu número de telèfon, permitent la connexió i col·laboració des de qualsevol lloc.

Què oferim des de Cloudcom?

Des de Cloudcom, com a CSP de Microsoft (Cloud Solutions Provider) podem realitzar projectes de Transformació Digital de les eines ofimàtiques amb les solucions Cloud de Microsoft, des de l’adquisició de les llicències Business o Enterprise, fins a la implementació i formació del servei.

Comparteix a les xarxes