
Espanya fa anys que és el tercer país amb més ciberatacs del món, seguit dels Estats Units i el Regne Unit. A més a més, durant la crisi de la Covid-19, moltes empreses s’han vist obligades a digitalitzar-se sense una prevenció en ciberseguretat per tal de protegir-se a Internet. Segons un estudi de Google sobre petites i mitjanes empreses, l’any 2019 gairebé 3 milions de pymes es trobaven desprotegides, el que ha suposat grans pèrdues econòmiques.
Segons dades de l’INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), les pymes representen el 43% dels ciberatacs, amb un cost mitjà cap a aquestes de 35.000 €.
Així doncs, segons un estudi de Google només el 36% d’aquestes disposava de protocols bàsics de seguretat i el 30% no aplicaven protocol https en els seus llocs web.
Com a conseqüència 6 de cada 10 pymes es veuen obligades a tancar per tal de no poder fer front al cost que suposa un atac cibernètic.
On s’han de reforçar les empreses?
Durant aquest últim any de pandèmia, els plans de digitalització i la generalització del teletreball ha experimentat un augment significatiu, provocant un increment de les bretxes de seguretat.
El teletreball pot significar grans avenços en termes de productivitat i conciliació laboral, però per tal que els empleats puguin treballar des de casa en condicions òptimes, l’empresa ha de reforçar la seguretat en els ordinadors, el núvol i els seus entorns virtuals de treball.
Els beneficis de la prevenció.
La inversió en ciberseguretat ofereix beneficis palpables en diversos àmbits. Per començar, l’empresa queda protegida davant d’atacs que intenten robar bases de dades, dades bancàries, dades personals de treballadors, clients, proveïdors o poden fer infinitat de canvis en comandes, preus, etc. Per no parlar de »virus» que poden bloquejar el funcionament de tota la companyia i pels quals demanen una gran quantitat de diners en forma de rescat.
A més d’això, una empresa més cibersegura gestiona millor la informació i ofereix una major consciència de les amenaces, cosa que exigeix l’anàlisi de cada risc i crea grans oportunitats de millora en el funcionament de la companyia. Per tant, a partir de l’anàlisi, es genera un millor marc de treball i un augment en rendibilitat de l’empresa.
Inversió en coneixement.
La ciberseguretat promou la capacitat d’adaptació a l’entorn, on un empleat de forma individual i l’empresa, ha d’analitzar un problema i prendre decisions. Això implica una revalorització del capital humà de l’empresa, que està en constant aprenentatge segons les errades i encerts que sorgeixen per tal de trobar el camí adequat.
Professionalitat i confiança, les claus de la seguretat.
A Cloud Comunicaciones estem al dia en tota mena de solucions en ciberseguretat. Això ens permet ser proactius i anticipar-nos a possibles intrusions abans que això repercuteixi en els nostres clients. Per a nosaltres la confiança amb el client i el nostre coneixement són les claus per demostrar els múltiples avantatges que genera la ciberseguretat.